Sveti Ilija

Богослужби

HeaderCrkva

Драги Парохјани,

Во овие празнични Велигденски денови, нашите души и срца да бидат со Воскреснатиот Спасител.

Да се потрудиме да ја познаеме и доживееме Неговата Боженствена љубов и во делото на нашето спасение.

Да се очистиме духовно, за да Го видиме Христа со чисто срце и да го воспеваме Неговото Воскресение.

Бог на љубовта и мирот со Благодадта на Воскреснатиот Спасител да биде со сите Вас!

Христос Воскресе! Навистина Воскресе!

Ваш Молитвеник пред Воскреснатиот Спасител,
Протоереј Константин Митровски

Распоред на Богослужбите во Страсната седмица и Велигден

31 Март Лазарева Сабота – Св. Литургија

10 00 А.М

01 Април Цветници – Св. Литургија

10 00 А.М


05 Април

Велики Четврток – Св. Литургија
Вечерна Читање на 12 Страдални Евангелија 7 00 Р.М

06 Април

Велики Петок – Царски Часови

10 00 А.М
Вечерна Погребение Христово 7 00 Р.М

07 април


08 април
09 април10 април


Велика Сабота – Св. Благовештение
Утрено Богослужение со Опход

Велигден – Св. Велигденска Литургија – Причест


Велигден (втор ден) Света Богослужба


Велигден (трет ден) Света Богослужба


10 00 А.М
11 00 Р.М

10 00 А.М10 00 А.М


10 00 А.М


Неколку Важни Напомени

1. Откако духовно ќе се воздигнеме и доживееме Воскресението Христово, Управниот Одбор при М.П.Ц. Св. Илија има
организираножива музика и Велигденска Трпеза за сите.

2. За полноќната Богослужба во Сабота и на самиот ден Велигден во Недела, паркинг е обезбеден на аголот
од Bris­tol Rd. West /​Credit View I Mill­brook Rd.

1775 Bris­tol Road West
Mis­sis­sauga Ontario L5M 2Y5 Canada

1 (905) 82180550

moc@​st-​ilija.​ca

Дома Богослужби